Hva bør du tenke på når det gjelder forbrukslån

Som forbruker kan søke raske lån på internett. Det er enkelt å gjennomføre lån på nettet for deretter å velge det lånet som har lavest rente. Eller som rettere sagt kan tilby deg et lån med lav rente. For det er først når du sender inn søknaden for et forbrukslån som banken gjør en kredittvurdering og deretter gir deg beskjed om lånerenten. Flere banker har i dag en individuell prissatt rente. Mange banker tilbyr lave renter som begynner på rundt 5 % og slutter ved ca. 15 %. Den renten du tilbys, baseres på dine forutsetninger til å betale for lånet, dvs. den antatte risikoen banker tar når de låner ut penger til deg.

Det du skal tenke på når du søker forbrukslån er naturligvis at alle lån skal betales tilbake og det å ta et lån innebærer kostnader som startavgift, rente samt eventuelle månedlige administrasjonsavgifter. Betaler du ikke via autogiro kan du måtte betale ekstra for at banken sender ut en betalingsslip.

Det andre viktige aspektet er at når du søker lån på flere banker samtidig, så sparer kredittopplysningsselskapet din forespørsel. Flere forespørsler under spesielt de siste 6 månedene kan innebære vanskeligheter for å få lånet innvilget. Har du dessuten flere lån hos ulike banker spiller dette også inn når banken gjør sin kredittvurdering.

Om du derfor vil søke lån hos flere banker samtidig, for å sammenligne hvor du får lavest rente, bør du gjør dette innen en uke. Da vil sannsynligvis ikke kredittopplysningsselskapet eller banken anse at dette er en større faktor ved kredittvurderingen,

Comments are closed.