Hva er et forbrukslån?

Hvilke typer forbrukslån finnes det?

Det finnes mange forskjellige betegnelser for de forskjellige typene av forbrukslån, men prinsipielt kan de inndeles i fem typer.

Kredittkjøp
Kontantlån
Kredittkort
Kontokort
Kassakreditt

Innen disse fem lånekategoriene finnes at vell av forskjellige lån til forskjellige priser. Uansett hvilken form for lån man ønsker å få bør man ha klart for seg hva det er man går inn til. Rentene kan nemlig variere mye og hvis man ikke undersøker markedet før man låner penger kan man ende med å betale altfor mye for lånet sitt.

Om man skal stille sikkerhet når man stifter lån varierer også fra lån til lån. Noen typer lån krever at det stilles sikkerhet i bolig, bil eller med kausjon mens andre ikke krever sikkerhet.

De forskjellige lånetypene kan også ofte kombineres, dermed at man f.eks. kjøper et fjernsyn og samtidig kan få utbetalt et kontantbeløp.

Hva er et forbrukslån?
Et forbrukslån er et lån til ett hvilket som helst forbruk. Det kan være alt fra den bilen du alltid har drømt om, den reisen du alltid gjerne har villet være på, det fjernsynet som ville kle veggen din eller noe helt annet. Det er altså et lån som gjør det mulig for deg å låne penger til enhver slags forbruk.

Forbrukslån kan ofte bevilges raskt og fungerer derfor ofte som ett “her og nå” lån. Det gjør det mulig for deg å få adgang til de lånte pengene uten å skulle vente i lang tid. Den raskeste og letteste måten å få et forbrukslån på er å låne pengene hos en lånegiver via internett. Her er det bare et spørsmål om minutter fra du har søkt om lånet til du får svar. Dessuten kan forbrukslån ofte ytes uten noen form for sikkerhet når du velger å låne pengene via internett.

Hvorfor finne forbrukslånet din gjennom internett? Å finne det forbrukslånet som passer best til behovene dine og ikke minst til pengepungen din kan være litt av en jungel å skulle begi ut seg i. Det er mange hensyn som skal tas før du tar forbrukslånet ditt. Forbrukslån kan nemlig variere utrolig mye og det kan ofte virke uoverskuelig og forvirrende siden det er så mange forskjellige forhold som spiller inn når det skal lånes, enten det er forbrukslån, kredittlån, billån eller noe helt annet.

På internettkan du finne beskrivelser av lånegiverne og lånevilkårene deres, regne ut renta din via kalkulatorer direkte på hjemmesider, delta i diskusjonsforum, opprette blogger om lån og mye mye mer.

Hvem kan få et forbrukslån?
Stort sett alle mennesker kan i prinsippet låne penger til forbruk. Det finnes i dag et hav av muligheter for å få både raske og billige lån til finansiering av allverdens forbruksgoder. Folk som er registrert med betalingsanmerkning har tidligere hatt problemer med å få bevilget lån, men i dag har du, selv hvis du har betalingsanmerkning mulighet for å få et forbrukslån.

Det er ikke alle selskaper som yter lån til folk som har det, men flere og flere selskaper er begynt å låne penger til deg med betalingsanmerkning. Det har skapt flere muligheter for å finne nettopp det lånet som passer deg best. Å søke om et forbrukslån er ofte både raskt og lett. Det kan gjøres over internett og kan oftest greies på et par minutter. En fordel for mange er at man med et forbrukslån har muligheten for å låne penger utenom banken sin og uten å skulle stille sikkerhet. Her slipper man dessuten også for å skulle redegjøre for hva pengene skal brukes til.

Comments are closed.