Kontantlån

Kontantlån er, som navnet antyder, et lån man får utbetalt i kontanterer. I motsetning til et kredittkjøp forutsetter et kontantlån ikke at de lånte pengene skal brukes på noe spesifikt.

Et kontantlån er et forbrukslån man kan få uten å skulle redegjøre for hva pengene skal brukes til. Lånet kan stiftes hos et bredtutvalg av lånegivere. Ikke bare finansinstitusjoner eller realkredittinstitutt låner ut penger til forbruk, men også forretninger og finansieringsselskap tilbyr disse lånene. Noen selskaper tilbyr både kredittlån til kjøp av varer i deres egen forretning og kontantlån som imidlertid ikke nødvendigvis skal brukes i deres egen forretning.

Noen kontantlån kan stiftes på tross av betalingsanmerkninger mens andre kan stiftes med sikkerhet i f.eks. bilen. Andre igjen kan stiftes med kausjon hvor en annen person hefter for lånet sammen med lånetageren.

Populært å låne penger via internett
Det er blitt populært å ta opp et forbrukslån. Hver 6. måned tar opp 11 prosent av den norske befolkningen et forbrukslån. Det betyr at nesten hver 4. nordmann har tatt et forbrukslån det siste året. Spesielt lån utenom banken opplever en stigende popularitet. Flere nordmenn velger å låne penger via internett fra et kredittselskap. Her kan man ta opp samme forbrukslån som man kan i banken.

Det er forskjellige årsaker til at online kredittselskaper er blitt populære. Den primære årsaken er at det er mye lettere og raskere å låne penger via internett fra et kredittselskap enn i banken. På internett kan man låne penger døgnet rundt og det tar bare fem minutter å søke om et lån. Man slipper altså ekspedisjonstid, papirarbeid og bankens begrensede åpningstider.

På internett kan man også søke hos flere låneleverandører og deretter velge det beste tilbudet. Mange nordmenn foretrekker også online lån fordi man slipper en samtale med bankrådgiveren sin. I forbindelse med samtalen med bankrådgiveren din vil du ofte bli bedt om å redegjøre for formålet med lånet – det vil du aldri med et internettlån. Det pengene skal brukes til er irrelevant for lånemulighetene dine.

Comments are closed.